دکتر محمدمهدی آخوندی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آنتی بادی مونوکلونال در بحث تشخیصی در حال حاضر به طور معمول ساخته می شود اما برای درمانی شدن این آنتی بادی ها یک پروژه ملی تعریف شده است که با همکاری وزارت بهداشت انجام می گیرد.
وی اضافه کرد: آنتی بادی که در حال حاضر بر روی آن فعالیت می کنیم، مخصوص درمان سرطان سینه است که خوشبختانه روند تحقیقات آن به خوبی در حال پیشرفت است و در یکسال آینده به نتیجه می رسد.
آخوندی خاطرنشان کرد: این آنتی بادی پس از ساخته شدن به طور عملی وارد پروتکل درمانی می شود و هدف این است که این امکان فراهم شود که دوز درمانی آن در کشور ارائه شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر یک دوز درمانی این نوع آنتی بادی بیش از 50 میلیون تومان قیمت دارد که با توجه به شیوع بالای سرطان سینه در میان زنان، میزان مصرف آن نیز بالا است.
رئیس پژوهشگاه ابن سینا درمان سرطان سینه را به کمک روشهای پیشرفته را یکی از اولویتهای درمانی کشور برشمرد و یادآور شد: این آنتی بادی در حال حاضر به صورت وارداتی به کشور وارد می شود.
وی در خصوص تشریح عملکرد آنتی بادی مونوکلونال گفت: آنتی بادی مونوکلونال این توانایی را دارد که پس از تزریق در بدن سرطان را بشناسد و آن را درمان کند.
آخوندی اضافه کرد: در حال حاضر توانسته ایم به آنتی بادی مونوکلونال در سطح حیوانی به ویژه در موش دست پیدا کنیم. برای اینکه آنتی بادی مونوکلونال پس از یک بار تزریق از سوی بدن به عنوان یک غریبه دفع نشود نیاز است که با مهندسی ژنتیک این آنتی بادی به انسانی بدل شود تا هم از سوی بدن دفع نشود و علاوه بر آن عملکرد خود را نیز حفظ کند.
وی گفت: اکنون روند این تغییرات بر روی آنتی بادی ها جهت درمان سرطان سینه از سوی محققان پژوهشگاه ابن سینا در حال پیگیری است.
نظر شما